Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κοντινοί προορισμοί

Σε μικρή σχετικά απόσταση από την περιοχή της Βόχας υπάρχουν πολλά όμορφα μέρη για κοντινές αποδράσεις.

Μερικά από τα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε είναι:

Το κοσμοπολίτικο Λουτράκι γνωστό σε  όλους όχι μόνο για το νερό, τις ιαματικές πηγές και την παραλιακή του θέση αλλά και για το υπερπολυτελές του καζίνο. Λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη θα βρεθείτε στην λίμνη της Βουλιαγμένης. Η πανέμορφη λίμνη ενώνεται με τη θάλασσα μέσα από ένα μικρό κανάλι. Ακολουθεί ακρωτήριο του Ηραίου εκεί βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους φάρους του Κορινθιακού, ο οποίος ορθώνει το ανάστημά του πάνω από τα ερείπια του αρχαίου οικισμού και του ιερού της Ήρας του 8ου π.Χ. αιώνα. Η θέα από το φάρο είναι υπέροχη.

Αφήνοντας πίσω το Λουτράκι και ερχόμενοι προς την Βόχα κάντε μια στάση στη Διώρυγα της Κορίνθου ένα στρατηγικό σημείο του ελλαδικού χώρου και ένα από τα σημαντικότερα της Ανατολικής Μεσογείου. Στη Διώρυγα λειτουργούν δύο βυθιζόμενες γέφυρες στην Ποσειδωνία και στην Ισθμία  που εξυπηρετούν την επικοινωνία μεταξύ Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου. Κάθε χρόνο το πιο διάσημο κανάλι του ελλαδικού χώρου διαπλέεται από 15.000 περίπου πλοία, 50 τουλάχιστον διαφορετικών εθνικοτήτων, αποτελώντας αυτή τη στιγμή τον αδιαμφισβήτητο θαλασσινό «ομφάλιο λώρο» μεταξύ Δυτικής και Ανατολικής Μεσογείου.

Το κάστρο επί του απόκρημνου βράχου της Ακροκορίνθου, το μεγαλύτερο του Μοριά λειτούργησε από την αρχαιότητα ως «ο επιβλέπων την Πελοπόννησοs οφθαλμός». Ένα φυσικό ιστορικό μνημείο που αξίζει να επισκεφθεί κανείς.

Τα γραφικά χωριά της ορεινής Κορινθίας, Τρίκαλα, Γκούρα και Φενεός αποτελούν ιδανική λύση για όσους θέλουν μια μικρή απόδραση στο βουνό αφού απέχουν μόνο 1 ώρα από τη Βόχα.

Η ευρύτερη περιοχή της Νεμέας αποτελεί την μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας στην οποία παράγονται τα ονομαστά κρασιά Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας(Ο.Π.Α.Π.Νεμέα. Η περιοχή είναι ονομαστή για το κρασί της από τα αρχαία χρόνια, όταν ονομαζόταν Φλιάσιον Πεδίον εξαιτίας της πόλης της αρχαίας ΦλειούνταςΕπίσης στη Νεμέα βρίσκουμε και έναν από τους πιο ποιητικούς αρχαιολογικούς χώρους μας. Εδώ λατρεύτηκε ο Νέμειος Δίας και εδώ τελούνταν τα Νέμεια, ένας από τους τέσσερις πανελλήνιους αθλητικούς αγώνες στην αρχαιότητα.

Το Ξυλόκαστρο, είναι ένα ακόμη παραλιακό μέρος με κρυστάλλινα νερά. Aν βρεθείτε εκεί αξίζει να επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο Ξυλοκάστρου έναν θησαυρό του λαϊκού μας πολιτισμού που άνθρωποι με ευαισθησία προσπάθησαν να διασώσουν. Όλα τα αντικείμενα είναι προσφορά των κατοίκων της περιοχής. Επιτελέστηκε ένα έργο τεράστιο σε αξία με ιστορική και εθνική σημασία.